روز یکشنبه نیز محمد رعد رئیس فراکسیون حزب الله در پارلمان لبنان با اشاره به مسأله انتخاب رئیس جمهوری جدید در این کشور گفت: حزب الله در حال کار کردن روی موضوع ریاست جمهوری است تا کسی را که می خواهد انتخاب کند.
رعد خاطر نشان کرد که ما دولتی می خواهیم که حامی منافع ملی کشور باشد و بر اساس منافع ملی با کشورهای خارجی ارتباط داشته باشد و ما به هیچ وجه خواهان منزوی شدن لبنان نبوده و نخواهیم بود.
میقاتی با بیان اینکه رئیس جمهوری جدید باید مورد قبول همگان باشد، ابراز امیدواری کرد که سلیمان فرنجیه رئیس جمهور جدید لبنان شود.
این بیانیه همچنین نسبت به خطرات طولانی شدن خلأ مقام ریاست جمهوری و تحت الشعاع قرار گرفتن تمام بخشهای لبنان تأکید کردند.
این گروهها همچنین نسبت به دیکته کشورهای خارجی برای در انتخاب ریاست جمهوری جدید لبنان هشدار دادند و تأکید کردند که این رویداد باید کاملا با توافق فراکسیونهای مختلف پارلمان و برآمده از یک تصمیم کاملا لبنانی روی دهد، این اقدام به دلیل باید صورت گیرد.
در این بیانیه همچنین بر توجه مسؤولان لبنانی به یافتن راهحل برای مشکلات مردم کشورشان به ویژه حل مشکل برق که خسارتهای زیادی به اقتصاد و مردم لبنان وارد کرده است، تأکید شد.
گروهها و احزاب مختلف لبنانی همچنین تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به فرودگاه “الشعیرات” در حمص و نقض حریم هوایی لبنان توسط جنگندههای اسرائیلی و استفاده از آسمان لبنان برای حمله دائمی به سوریه را محکوم کردند.
این احزاب از وزارت امورخارجه لبنان خواستند که از رژیم صهیونیستی به شورای امنیت شکایت کرده و از این سازمان بخواهد که نقض مکرر حاکمیت لبنان توسط رژیم تلآویو را محکوم کند.
بیانیه گروههای مختلف لبنانی در خصوص انتخاب رییس جمهوری جدید یک روز پس از آن روی میدهد که نجیب میقاتی نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان خواستار انتخاب فوری این پست شد و گفت که رئیس جمهوری جدید باید مورد قبول همگان باشد.
وی با تأکید بر لزوم انتخاب هر چه زودتر رئیس جمهور لبنان اظهار داشت که برای نظم فعالیت سیاسی، رئیس جمهور جدید باید فورا انتخاب شود.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی لبنان،در این دیدار که در مرکز جریان ملی آزاد برگزار شد، موضوعات دیگری چون شرایط سخت معیشتی در لبنان و انفجار تروریستی اخیر در شهر استانبول ترکیه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی تأکید کرد که رئیس جمهوری جدید باید مقبولیت همه گروههای سیاسی لبنان را داشته باشد و رئیس جمهوری نباشد که دیگران را به چالش بکشد.
“میشل عون” هشتم آبان ماه پست ریاست جمهوری لبنان را که عالی ترین مقام سیاسی این کشور می باشد پس از شش سال در مراسمی با حضور هزاران تن از مردم لبنان در مقابل کاخ بعبدا ترک و از مردم این کشور خداحافظی کرد.
منبع: https://www.irna.ir/news/84944263/%D8%A7%D8%AD%D8%B2%D8%A7%D8%A8-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D8%A3%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF
در بیانیه این احزاب بر اولویت انتخاب رئیس جمهوری جدید برای لبنان به عنوان یک نیاز و ضرورت ملی برای نظم بخشیدن به فعالیت مؤسسات لبنانی تأکید شده است.