در ۲۱ نوامبر نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت منحل شده برای بازگشت وی به سمت خود به توافق رسیدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای سودانی، این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخست وزیر سابق به دست آمده و حمدوک با مشورت همه نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره عمر البشیر قدرت را در دست داشت، دولت تشکیل خواهد داد.
تظاهرات علیه دخالت ارتش در امور دولت غیرنظامی در مناطق مختلف سودان از اکتبر سال گذشته (مهر ۱۴۰۰) تاکنون تقریبا هر روز برگزار میشود.
گفته میشود نظامیان و حمدوک در مورد چند موضوع دیگر از جمله آزادی تمامی زندانیان سیاسی توافق کردهاند اما حمدوک در تاریخ ۲ ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، پلیس سودان با پرتاب گاز اشک آور قصد پراکنده کردن صدها معترض را داشت که سعی داشتند به قصر ریاست جمهوری در مرکز خارطوم بروند.
تظاهرکنندگان همچنین با قربانیان خشونتهای قبیلهای در استان نیل آبی ابراز همدردی کردند. بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت سودان در درگیریهای قبیلهای این استان از ابتدای هفته تاکنون ۶۰ کشته و بیش از ۱۶۰ نفر زخمی شدند.
صبح روز ۲۵ اکتبر سال گذشته عبدالله حمدوک نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی سودان به دنبال فراخوان فعالان این کشور برای برگزاری تظاهرات از صبح روز یکشنبه در خیابانهای خارطوم حضور سنگینی داشتند.
این گزارش میافزاید، نیروهای نظامی با قرار دادن بلوکهای سیمانی بر روی پلهایی که پایتخت را به حومه آن مرتبط میکرد، سعی داشتند تا راههای اصلی منتهی به مقر ارتش این کشور را که معمولا از مکانهای تجمع معترضان است، مسدود کنند.