در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
۲.۳ ثانیه غفلت؛ فاصله میان زندگی و تصادف
معاون اجتماعی پلیس راهور فراجا غفلت را مهمترین عامل در حوادث ترافیکی دانست و گفت: طبق مطالعات، فقط ۲.۳ ثانیه بیتوجهی به جلو میتواند منجر به تصادف و حادثهای ناگوار شود و همین مدت کوتاه زندگیها را دستخوش تغییرات تلخی کند.
سرهنگ سیروس حسنزاده با بیان اینکه یکی از خطرات جدی، غفلت کوتاهمدت رانندگان است، افزود: در گزارشی از عملکرد ۶ماهه نخست امسال در حوزههای فرهنگی و ترافیکی پلیس راهور، به اهمیت آموزشهای فرهنگی برای کاهش حوادث ترافیکی و نقش جوانان در ارتقای فرهنگ ترافیک اشاره شده است.
وی درباره فعالیتهای فرهنگی پلیس راهور گفت: معاونت اجتماعی پلیس راهور برنامههای فرهنگی متنوعی را برای افزایش آگاهی ترافیکی عموم مردم تدارک دیده است. در این راستا، تولیدات رسانهای این معاونت به بیش از ۲۱ هزار و ۱۲۷ دقیقه رسیده که شامل محتوای آموزشی مانند انیمیشنها، ویدیوهای آگاهیبخش و مطالب آموزشی در شبکههای اجتماعی است. این محتواها با هدف آگاهسازی و ارتقای سطح فرهنگ رانندگی به خصوص برای نسل جوان تولید شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
برای اولینبار حقالتدریس معلمان همزمان با حقوق پرداخت شد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که امسال برای اولین بار حقالتدریس معلمان از مهرماه همزمان با حقوق پرداخت شد.
علی فرهادی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: علاوه بر پرداخت مالی، ایجاد فایل اضافه تدریس همراه با حقوق اقدامی بی نظیر بود این در حالی است که در ۲۰ شهریور سال گذشته حقالتدریس اسفند ۱۴۰۱ هم پرداخت نشده بود اما امسال ۸۰ درصد فایل در مهر و مابقی هم در آبان پرداخت شد.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته با وجود اینکه جمعیت دانش آموزان افزایش یافته است اما شاهد کاهش کادر اداری هستیم به این صورت که در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ جمع کارکنان ۹۶۲ هزار و ۵۹۷ نفر بود که از این تعداد ۳۶ هزار و ۵۰ نفر به کار اداری مشغول بودند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اطلاعات مردم درباره «پاپیلوما» اندک است/واکسن ۴ ظرفیتی ایرانی در مرحله آزمایش بالینی
رئیس شبکه تحقیقات بیماریهای ویروسی کشور میگوید: وقتی شخص خطر ویروس پاپیلوما و راههای انتقال آن را بداند دیگر هر رفتاری از او سر نمیزند؛ متاسفانه اطلاعات صحیح مردم راجع به این ویروس در دنیا بسیار کم و در فضای مجازی نیز اخبار نادرست به ظاهر علمی درباره آن فراوان است.
سیدمحمدجزایری پزشک و متخصص ویروس شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی است؛ او به گفته خود از سال ۱۳۹۴ تاکنون، تمام زندگی حرفهای خود را وقف شناخت ویروس پاپیلوما و بیماریهای ناشی از آن کرده است.
او میافزاید: تزریق واکسن روش موثری است که در دنیا علیه این بیماری به کار میرود. این واکسن سالهاست که در برنامه واکسیناسیون ۱۵۲ کشور قرار گرفته اما در ایران اجرا نمیشود؛ ما از این بابت نگرانیم و نسبت به عواقب این بیماری و ایجاد سرطانهای ناشی از آن در آینده هشدار میدهیم.ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید.
لایحه حمایت معنوی و مادی از پرستاران در دست تدوین است
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تدوین لایحه حمایت معنوی و مادی از گروه پرستاری خبر داد و گفت: این لایحه شامل مواردی چون مالیات، جذب و استخدام، ایثارگری، مسکن و خدمات رفاهی است.
عباس عبادی در آیین روز پرستار که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و جمعی از پرستاران در سالن اجلاس سران برگزار شد، بر ضرورت دسترسی مردم به خدمات با کیفیت و ارزان در حوزه سلامت تاکید کرد.
وی اظهار داشت: تخصصی سازی بیش از حد در چند دهه گذشته، باعث کمرنگ شدن نقش نیروهای حد واسط در نظام سلامت، افزایش هزینههای خدمات، وابستگی بیش از حد به تکنولوژی، کاهش انگیزه و در نهایت منجر به افزایش خروج از خدمت همکاران شدهاست.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
افزایش رقم اضافه کار پرستاران/ ۱۱ هزار پرستار استخدام میشوند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش رقم اضافه کار پرستاران از ساعتی ۳۰ هزار تومان به حدود ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان خبر داد.
محمدرضا ظفرقندی در آیین روز پرستار که با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: پرداخت معوقات پرستاران با شروع کار دولت چهاردهم که از مهرماه سال گذشته مانده بود، آغاز شد، بطوریکه با کمکهای انجام شده، اضافه کار تا حدود خردادماه و کارانه نیز تا حدودی از ابتدای امسال توسط دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: جلسات متعدد در وزارت بهداشت با تشکل ها و نظام پرستاری برای حل مشکلات این قشر فداکار و زحمتکش برگزار شده و اکنون بحث مالیات آنها در مجلس در دست پیگیری است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پیگیری هفتگی رتبه بندی معلمان برای کاهش چالشها
وزیر آموزش و پرورش گفت: موضوع رتبه بندی معلمان به صورت هفتگی دنبال میشود.
علیرضا کاظمی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع رتبه بندی معلمان به صورت هفتگی دنبال میشود که در مرحله دوم یعنی ارتقا با کمترین چالش و مشکل دنبال شود.
وزارت آموزش و پرورش ۱۳ آبان ماه جاری از آغاز فرآیند رتبهبندی و تعیین رتبه برای معلمان جدید استخدام، افراد جامانده از رتبهبندی و معلمانی که تاکنون موفق به کسب رتبه آموزشیار معلم نشدهاند، خبر داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
«تحول» در شوراهای حل اختلاف رو به «تعالی» است
رئیس قوه قضاییه گفت: مرکز توسعه حل اختلاف و شوراهای مرتبط با آن در اقصی نقاط کشور، در زمره بخشهایی از قوه قضاییه هستند که در آنها «تحول» به معنای واقعی کلمه محقق شده است و این «تحول» رو به «تعالی» است.
به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در مراسم سالروز تأسیس شورای حل اختلاف و تجلیل از رؤسا و معاونان دادگستری برتر در حوزه حل اختلاف، با تبریک ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س) اظهار داشت: شناخت شخصیتهای بزرگی همچون حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها برای ما آسان نیست اما این روزها با مشاهده زنانی در جبهه مقاومت که فرزندان و همسران و برادران خود را برای جهاد و مقابله با شریرترین موجودات یعنی صهیونیستها و حامیان آمریکاییشان به میانه معرکه میفرستند، تنها گوشهها و بخشهایی از عظمت وجودی زینب کبری سلاماللهعلیها را درک میکنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ظفرقندی: اکنون مشکلی برای بیماران دیالیزی وجود ندارد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: احکام قضایی برای مرگ بیماران دیالیزی همچنان ادامه دارد و اکنون مشکلی برای سایر بیماران دیالیزی وجود ندارد.
محمدرضا ظفرقندی در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: این اتفاق مربوط به خرداد سال گذشته است یک بسته محلول دیالیز صفاقی که با درصد بالای آلومینیم همراه بود، عده ای از بیماران دیالیزی به دلیل استفاده از آن دچار مسمومیت شده و فوت کردند و این موضوع همان موقع مواجه شد با بررسی قوه قضاییه و همچنین وزارت بهداشت که در آن زمان مسئولین فنی آن شرکت برکنار شدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
توضیح آموزش و پرورش درباره مرگ یک دانشآموز افغانستانی در شهرری
آموزش و پرورش شهرستانهای تهران در اطلاعیهای درباره علت مرگ یک دانش آموز افغانستانی در شهرستان ری اعلام کرد: این دانش آموز پس از ترک مدرسه بر اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی مصدوم شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان، جان خود را از دست داد.
در این اطلاعیه آمده است: عصر روز یکشنبه – ۱۳ آبان ۱۴۰۳ – یکی از دانشآموزان دختر تبعه افغانستان ساکن شهرری، پس از ترک مدرسه، بر اثر سقوط از ارتفاع یک ساختمان مسکونی مصدوم شد و پس از انتقال فوری به بیمارستان و با وجود تلاش های تیم پزشکی، جان خود را از دست داد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اعمال محدودیتهای ترافیکی در محورهای شمال کشور
رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راه راهور فراجا، از اعمال محدودیتهای ترافیکی بهمنظور مدیریت سفرهای پایان هفته و جلوگیری از بروز حوادث جادهای در محورهای شمال کشور از چهارشنبه ۱۶ آبان تا جمعه ۱۸ آبان خبر داد.
سرهنگ بهروز خانپور اظهار داشت: تردد در محدوده تونلهای ۱۷ و ۱۸ آزادراه تهران شمال به دلیل عملیات عمرانی از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ تردد بهصورت نوبتی و کنترلشده انجام میشود و رانندگان ملزم به رعایت قوانین و توجه به هشدارهای مأموران پلیس راه هستند تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۰ همت به داروخانهها پرداخت شد/ تخصیص ۶ هزار میلیارد تومان دیگر در هفته آینده
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو گفت: در یک هفته گذشته، مبلغ ۱۰ همت از محل هدفمندی یارانهها به داروخانهها و مراکز بستری دولتی و غیردولتی پرداخت شده است.
فرشته میرزازاده افزود: این پرداخت به منظور رفع مشکلات نقدینگی دارو در راستای دستورات مقام عالی وزارت صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: این مقدار نقدینگی توزیع شده در یک ماه اخیر به حل بخش عمدهای از نیازهای دارویی که به خاطر کمبود منابع مالی به وجود آمده بود، کمک خواهد کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
وقتی محیطزیست قربانی جنگ میشود
جنگها ذاتا مخرب توسعه پایدار هستند و از همان ابتدا محیطزیست قربانی خاموش است؛ به عنوان مثال جنگ هشت ساله ایران و عراق تبعات محیطزیستی زیادی به همراه داشت به طوری که صدام بخشی از تالاب هورالعظیم را عامدانه خشک کرد و امروز اثرات آن دامن کشور را گرفته هم اینکه میزان آب دجله و فرات در عراق به شدت کاهش یافت و زمینهای حاصلخیز اطراف آن به بیابان تبدیل شد.
زمانی که صحبت از جنگ به میان می آید اولین منظره ای که مقابل چشمانمان نمایان می شود ساختمان های ویران شده، خودروهای سوخته، جمعیت سرگردان در کوچه و خیابان ها، کودکانی گریان با چشمانی وحشت زده که به دامن مادران خود چنگ زده اند، خار و خاشاک و چادرهایی که در گوشه و کنار برپا شده اند؛ البته اگر بشود نامشان را چادر گذاشت، تکه پارچه هایی که نهایت هنرشان سایه کردن بخش کوچکی از اطرافشان است، با هر انفجاری حجم انبوهی از خاک به هوا بلند می شود، درختان در آتش شعله ور می شوند، آبها آلوده و تمام زیستمندان تحت تاثیر قرار می گیرند.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت بزنید.
منبع: https://www.irna.ir/news/85651168/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%D9%82%D9%85-%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%BE%DB%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86