وی دانشکده تغذیه و امنیت غذایی، دانشکده بین رشتهای و دانشکده علوم و فنون پیشرفته را سه دانشکده جدید و تشکیل یازده گروه آموزشی جدید عنوان کرد و افزود: در گان نخست دانشکده بین رشتهای تشکیل و مجوزها اخذ شد و سه گروه آموزشی هوش مصنوعی، زیست فناوری و نانو کلید زده شد.
رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به ارتقای رتبه این دانشگاه در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی،اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ توقف چندین سالهای در فعالیتهای این دانشگاه داشتیم و جریانهای سیاسی و همهگیری کرونا و کمبود اعتبارات موجب توقف این فعالیتها شد.
«حمیدرضا افتخاری» با بیان اینکه در طرح تحول دانشگاه رویکرد از تخصصمحوری به سمت برنامهمحوری پیش رفت، ادامه داد: دانشگاه ملایر در قالب سه دانشکده جدید این طرح تحول را آغاز کرده و دانشکده بین رشتهای از مهرماه دانشجو میپذیرد.
وی تعداد دانشجویان را در کل کشور کاهشی خواند و گفت: در رشتههای علوم پایه و فنی و مهندسی تعداد دانشجویان این دانشگاه کاهشی است و در رشتههای علوم انسانی با روند افزایشی روبرو هستیم و صندلی خالی داریم.
رئیس دانشگاه ملی ملایر از افزایش ۴۰ درصدی بودجه دانشگاه در سال گذشته و افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی بودجههای فرهنگی این دانشگاه خبر داد و گفت: بودجه پژوهشی دانشگاه ملایر از ۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ افزایش یافت و امسال نیز رقم بودجه پژوهشی دانشگاه به ۴۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شد که امیدواریم تا پایان سال محقق شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملایر نیز به ارتقای رتبه این دانشگاه از رتبه ۶۳ در سال ۱۴۰۰ به ۵۵ در سال ۱۴۰۱ و ۴۸ در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم با توجه به شرایط پژوهشی دانشگاه، رتبه علمی این دانشگاه ارتقاء یافت و جزء ۴۰ دانشگاه اول کشور شویم.
رئیس دانشگاه ملایر همچنین با اشاره به فرا رسیدن هفته دولت و افتتاح چندین پروژه عمرانی در این دانشگاه، افزود: همزمان با هفته دولت سالن جلسات شهید «سید ابراهیم رئیسی»، خوابگاه متاهلی دانشجویی، لابراتوار زبان و تعدادی از فضاهای پارکینگ خودروها در این دانشگاه به بهرهبرداری میرسد.
خرید ۱۰۰ میلیارد ریال دستگاه هایتک در دانشگاه ملایر
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملایر با بیان اینکه ظرفیت امسال این دانشگاه برای پذیرش دانشجو را ۱۲۵۰ دانشجو عنوان و بیان کرد: امسال حدود ۵۰ دانشجوی خارجی نیز جذب خواهیم کرد و برای اولین بار در دانشگاه ملایر پذیرش پسا دکتری انجام شد و امسال ۲ دانشجوی پسا دکتری از دانشکده محیط زیست و علومپایه جذب کردیم.
وی تقویت پژوهشهای ارتباط با صنعت، ارتباط با مراکز رشد و فناوری، صندوق پژوهشهای علمی و صنعتی و تقویت تعامل با مجموعه استان و شهرستان را از جمله اقدامات برشمرد و بیان کرد: فعالیتهای پژوهشی در این دوره با ۱۵ سال گذشته متفاوت است و این دانشگاه وارد مسیر جدیدی از فعالیتهای پژوهشی شد.
سیستم حمل و نقل دانشجویان دانشگاه ملایر نیازمند بازنگری است
محمدیمنش با اشاره به اینکه دانشگاه ملایر پس از توقف کرونا، در بازگشایی جزء دانشگاههای پیشتاز کشور بود، ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ با فعالسازی پروژههای عمرانی، استقلال هیات ممیزه و هیات امناء دانشگاه و ارتقاء رتبههای این دانشگاه حوزههای مختلف، سیر تحولی این دانشگاه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «ابراهیم محمدیمنش» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این رشته از سالتحصیلی آینده وارد دفترچه انتخاب رشته دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد میشود و دانشگاه ملایر در این رشته دانشجو میپذیرد.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته با حدود ۳۲ فراخوان جذب هیات علمی، تعداد اعضاء هیات علمی دانشگاه ملایر از ۱۴۵ به ۱۸۱ عضو هیات علمی افزایش یافت، اظهار کرد: از این تعداد ۴۹ نفر دارای رتبه دانشیاری و هفت نفر دارای رتبه استاد تمام هستند،.
رئیس دانشگاه ملایر علت طولانی شدن روند اجرایی پروژههای دانشگاه سخت و طولانی بودن بروکراسی اداری و نبود شرکت پیمانکاری قوی و کمبود نیروی کار خوب عنوان کرد و افزود: ما در دولت سیزدهم مشکل مالی برای اجرای پروژهها نداشتیم، اما نیروی کار به اندازه کافی و شرکت پیمانکاری قوی، در روند کار ما مشکل ایجاد کرد.
محمدمنش همچنین به تلاش برای معرفی ظرفیتها و امکانات این مرکز آموزش عالی به دانشآموزان برای ادامه تحصیل اشاره و بیان کرد: در این راستا تفاهمنامهای با آموزش و پرورش منعقد کردیم و دانشآموزان مدارس مختلف از این دانشگاه بازدید کردند.
افزایش اعضای هیات علمی دانشگاه ملایر به ۱۸۱ نفر
افتخاری تاکید کرد: صنعت مبلمان منبت نیاز به برزورسانی دارد و در تلاش برای اخذ رشتههایی در حوزه رویهکوبی، رنگ، پلیمر، طراحی صنعتی و معماری برای مبلمان دادیم و در حوزه بازاریابی نیز دانشگاه هیات علمی دارد و مبلمان منبت نیز یکی از گروههای تحلمحور دانشگاه به شمار میرود.
محمدیمنش با تاکید بر اینکه با تدوین طرح تحول دانشگاه ملایر، این مسیر کیفیسازی هرگز متوقف نخواهد شد، در نظر گرفتن امتیازاتی برای دانشجویان برتر که آییننامه آن توسط هیات امنا تصویب شد و اضافه کردن رشتههای جدید و نیازمحور و ایجاد سه دانشکده جدید را از جمله اقدامات لازم برای جذب دانشجویان به این دانشگاه برشمرد.
افزایش ۴۰ درصدی بودجه دانشگاه ملایر
وی همچنین به اخذ مجوز پذیرش یکساله دانشجو در رشته صنایع مبلمان از سال ۹۷ در این دانشگاه اشاره و بیان کرد: این مجوز هر ساله باید تمدید میشد که با پیگیریهای انجام شده طی یک ماه گذشته، مجوز قطعی این رشته را اخذ کردیم و در حال حاضر ۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی این رشته تحصیل میکنند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ملایر از ارتقا تجهیزات آموزشی و خرید تجهیزات سختافزاری با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: علاوه بر بازدید دانشآموزان از دانشگاه، جلسات توجیهی با مشاوران تحصیلی آموزش و پرورش با هدف معرفی ظرفیتهای دانشگاه انجام شد.
وی یادآور شد: امسال تاکنون ۴۰ میلیارد ریال طرح برون دانشگاهی انجام دادهایم و پنج همایش برای سالجاری پیشبینی کردهایم که کارگاه مدرسه اشتغال برای اولین بار برگزار شد و بوت کمپ هوش مصنوعی در مهرماه برگزار میشود و همایش مبلمان نیز به صورت کارگاهی در آذرماه و همایش کشوری مهندسی طبیعت اردیبهشتماه سال آینده برگزار خواهد شد.
محمدیمنش در عین حال خواستار ساماندهی سیستم حمل و نقل دانشجویی شد و تاکید کرد: سیستم حمل و نقل برای انتقال دانشجویان به یک بازنگری اساسی نیاز دارد و ضروری است که شهرداری ناوگان حمل و نقل خود را در این زمینه توسعه دهد.
وی طولانی شدن پروژه ساخت کتابخانه مرکزی دانشگاه را یکی از مشکلات طی سالهای اخیر برشمرد و گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد از گرهها و مشکل این پروژه باز شده و تا یک سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه تاسیس دانشکده بین رشتهای و رشتههای مورد نظر را در راستای افزایش تعداد دانشجویان است، گفت: در همین رابطه امسال هفت رشته جدید گرفتیم و دکترای شیمی فیزیک را بعد از ۱۰ سال گرفتیم و مجوز پنج رشته کارشناسی ارشد و یک رشته کارشناسی را نیز اخذ کردیم.
به گزارش ایرنا؛ دانشگاه ملی ملایر در چهار کیلومتری محور ملایر به اراک واقع شده و بیش از پنج هزار دانشجو در ۹۵ رشته در این دانشگاه تحصیل میکنند.
منبع: https://www.irna.ir/news/85572883/%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DA%A9%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86
محمدیمنش با بیان اینکه عملیات اجرایی پارکینگ مرکزی دانشگاه و دانشکده فنی و مهندسی در زمینی به مساحت ۷۵۰۰ مترمربع همزمان با هفته دولت آغاز میشود، تاکید کرد: برای ساخت دانشکده فنی و مهندسی با ۲۵ آزمایشگاه و کارگاه قراردادی به مبلغ یکهزار و ۳۸۰ میلیارد ریال منعقد کردیم و در مدت زمان ۲ سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
«علی ختنلو» با بیان اینکه دانشگاه ملایر هنوز در نظامهای رتبهبندی جهانی وارد نشده است، گفت: خرید دستگاههای هایتک به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال، خرید مواد مصرفی به مبلغ ۲۰ میلیارد ریال و خرید تجهیزات آموزشی به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال برای دانشگاه به نسبت گذشته بیسابقه است.
تدوین طرح تحول پنج ساله دانشگاه ملایر
وی با بیان اینکه این رشته در زمینه معدن است،افزود: براساس سیاست وزارت علوم، برای رشته فیزیک در مقطع دکتری گرایش برداشته شده و از سال ۱۴۰۴ دانشجویان در تمام گرایشهای این رشته میتوانند در مقطع دکترا تحصیل کنند و به دنبال برداشتن گرایش از رشته ریاضی نیز هستیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ملایر نیز تدوین سند راهبردی دانشگاه را سندی حیاتی دانست و افزود: این سند فعالیتهای دانشگاه در پنج سال آینده را تبیین میکند که و از سال گذشته با برگزاری جلساتی با گروههای آموزشی و احصا ظرفیتها در یک فرایند یک ساله، به طرح تحول دانشگاه رسیدیم.