وی با بیان اینکه برای تحقق این میزان شغل به همکاری همه دستگاهها نیاز است، گفت: امهال تسهیلات و پرداخت مطالبات گندمکاران از دیگر درخواست های ما برای بهبود وضعیت کشاورزان استان است.
وی یکی از مشکلات بخش تحقیقات را کمبود اعتبارات خواند و افزود: اعتبارات ملی مرکز تحقیقات کشاورزی تنها صرف حقوق و دستمزد کارکنان آن می شود لذا می طلبد ردیف اعتباری استانی در راستای انجام تحقیق و پژوهش های بیشتری به این مرکز اختصاص یابد.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه کردستان نخستین استان کشور از لحاظ سطح زیرکشت گندم دیم است، گفت: ۵۶۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم اختصاص یافته و تنها پنج درصد اراضی استان به زیرکشت گندم آبی رفته است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان ادامه داد: تا ۲ سال آینده ۷۰ درصد نیروهای این مرکز بازنشسته می شوند لذا از همین الان باید به فکر جذب نیروی جوان باشیم تا برنامه های این مرکز با اختلال مواجه نشود.
وی یادآور شد: کردستان امسال رتبه سوم تولید گندم کشور را به خود اختصاص داده است این در حالی است که استان هایی که رتبه اول و دوم را داشتند بیشترین اراضی زیر کشت گندم آنها آبی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان اسکندری روز شنبه در نشست بررسی و بیان مسائل و مشکلات پیش روی بخش کشاورزی استان که با حضور یکی از نمایندگان مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: همه شاخص های اقتصادی در این استان به گونه ای به بخش کشاورزی ارتباط پیدا می کند.
جمال صالحی ادامه داد: از آنجا که کردستان جزو آخرین استان های کشور در برداشت گندم است به همین دلیل بهای خرید تضمینی این محصول همواره دیرتر پرداخت می شود لذا پیشنهاد می شود جریمه دیرکردی از سوی دولت برای این مهم اختصاص یابد تا کشاورزان این استان متضرر نشوند.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان یادآور شد: میزان خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش پیدا کرده است که این علاوه بر تاثیر نزولات جوی حاصل مدیریت مزرعه و تلاش های کشاورزان بوده است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84883106/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%87-%DB%B4%DB%B5%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84-%D8%AB%D8%B1%D9%88%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C
اختصاص جریمه دیرکرد برای تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان کردستانی
وی اضافه کرد: اکنون زمان کشت پاییزه در کردستان آغاز شده ولی هنوز مطالبات بسیاری از آنها از سوی دولت پرداخت نشده است و همین باعث نبود نقدینگی و عدم خرید نهاده های کشاورزی و تاخیر در کشت محصولات می شود.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: برنامه ایجاد مراکز رشد و فناوری و نوآوری کشاورزی در استان تهیه شده و تفاهم نامه هایی هم در این زمینه با دانشگاه کردستان منعقد کردیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: وظایف جدیدی بدون افزایش امکانات و نیرو به سازمان جهاد کشاورزی محول شده و در مقابل دریافتی حقوق کارکنان سازمان هم تغییری نکرده است و این موجب بی انگیزگی و افزایش حجم کار و در نتیجه نارضایتی آنها شده است.
محمد حسین سدری ادامه داد: با شروع به کار این مراکز شرکت های دانش بنیان مستقر می شوند و شاهد دستاوردهای دانش بنیان در بخش کشاورزی در راستای توسعه استان توسط محققان و پژوهشگران فعال در این مراکز خواهیم بود.
اسکندری از دیگر مشکلات این بخش را تاخیر در صدور مجوزهای مورد نیاز از سوی برخی دستگاه های اجرایی خواند و اظهار داشت: قرار شده امسال ۹ هزار و ۵۰۰ شغل در بخش کشاورزی استان ایجاد شود که طرح های سرمایه گذاری منجر به اشتغال زیادی در این بخش داریم ولی در بخش صدور مجوز به ویژه در حوزه آب به مانع برخورد می کنند.
وی با اعلام اینکه در نتیجه خرید تضمینی گندم ۷۲ هزار میلیارد ریال به اقتصاد استان تزریق می شود، افزود: مولد اصلی اقتصاد استان که تولید ثروت می کند؛ بخش کشاورزی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بیش از ۷۵۰ هزار تن گندم در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در استان تولید شد که بیش از ۶۰۰ هزار تن آن به طور تضمینی از گندمکاران خریداری شده است.
ایجاد مرکز نوآوری کشاورزی در کردستان
پیمان اسکندری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی استان، پایین بودن سطح اراضی آبی است اضافه کرد: در حال حاضر ۸۸ درصد اراضی کشاورزی استان دیم و ۱۲ درصد هم آبی است.