طرز کار شیر پروانه ای انواع شیر پروانه ای گروه مهندسی ﺻﺪف | kasrasaran
در وضعیت باز، جریان با قرار گرفتن دیسک در میانه و به موازات جریان، به دو جریان برابر تقسیم میشود. وقتیکه دیسک موجب تغییر شکل نشیمنگاه نرم دیسک میشود، آببندی حاصل میشود. در طی دورهی کار کردن شیرهای بدون آفست بین دیسک و نشیمنگاه اصطکاک ایجاد میشود و این یکی از معایب این شیرها است. بدنه، عملگر یا محرک، نحوه اتصال این شیرها در انواع مختلفی دارند. انتخاب یک شیر صنعتی نامناسب برای صنعت شما، باعث می شود تا دوام و استحکام این شیرها کاهش یابد. به همین دلیل قبل از هر چیزی شما باید بدانید شیر پروانه ای چیست و انواع شیرهای پروانه ای را بشناسید.
شیر پروانه ای فلنج دار (Flange Type)
این مدل شیر با اتصالات جوشی و فلنجی و رزوه ای ساخته می شود. این نوع شیر صنعتی در تجهیزات آبرسانی، روغن، گاز و هوای فشرده، گازهای خنثی و غیره به کار می رود. شیرهای پروانه ای به دلیل طراحی ساده، به مواد اولیه کمتری نیاز دارند. مقرون به صرفه ترین نوع این ولوها، قطعه ای است که بین دو فلنج خط لوله قرار می گیرد. نوع دیگر، ولوی است که بین دو فلنج لوله، توسط پیچ و مهره هایی که دو فلنج را به هم می پیوندند، ثابت می شود.
در باترفلای ولو هم مرکز یا (مرکزی)، استم در مرکز دیسک قرار دارد و دیسک در مرکز مجرا قرار گرفته است. آلیاژی از آهن که با حداقل 10.5 درصد کروم ساخته شود، استنلس استیل است. کروم با ایجاد یک لایه از اکسید خود بر روی سطح آهن مانع از خوردگی آن می شود.
بهینه سازی تهویه مطبوع با استفاده از سیستم های کنترلی تدریجی و روشن/خاموش
در ادامه بخشهای مختلف شیر پروانه ای را با جزئیات به این سایت نگاه کنید بیشتری معرفی میکنیم. یکی از با اهمیت ترین وظایف شیرهای پروانه ای، افزایش جریان سیال در زمان بسیار محدود است. این نوع شیرآلات از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که این اجزا شامل عملگر، دیسک، ست، بدنه و اهرم می باشند. یکی از مهم ترین اجزاء تشکیل دهنده این محصول، دیسک ها هستند. اگر علاقه مند به دانستن بیشتر در مورد نکات مهم انتخاب شیر پروانه ای برای مواد جامد میباشید، پیشنهاد میکنیم که به مقالههای زیر رجوع کنید.
- شیرهای بزرگ برای باز یا بسته شدن نیاز به عملگر دندهای داشته تا به وسیله چرخ دنده، قدرت به دیسک را انتقال دهد.
- شیرهای پروانه ای با جنس یو پی وی سی (UPVC) بسیار ارزانتر از سایر شیرها بوده و به آسانی نصب و آماده بهره برداری می شوند.
- شیرهای پروانه ای بر اساس نوع عملگر هم تقسیم بندی می شوند که در ادامه شما را با انواع محرک این شیرآلات صنعتی آشنا می کنیم.
- سیت های فلزی در مقابل آتش نسبت به دیگر سیت ها مقاومت بیشتری دارند.
- شیر پروانه ای فلنج دار بر روی بدنه خود دو فلنج دارد که می تواند به راحتی به فلنج های لوله متصل شوند.
از آنجا که هیچ محدودیتی برای دما و فشار ندارند در سیستمهای سیال با فشار و دمای پایین یا فشار و دمای بالا عملکرد خوبی دارند. از دیگر کاربردهای شیر پروانه ای میتوان به سرویس های بخار، مایعات، آتش نشانی، سرمایش آب و هوا و مکش اشاره کرد. شیرهای پروانه ای با توجه کارایی خوبی که دارند معمولا برای تنظیم، توقف و راهاندازی جریان سیال در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.