پیشینه تحقیق چیست؟ چاپ مقاله موسسه انتشاراتی اشراق | porseshneshan

نقطه‌ شروع معمولا زمانی است که یک موضوع، مفهوم، تئوری یا پدیده برای اولین بار در منابع علمی مطرح شده است. هدف از بررسی تاریخی پیگیری تحولات یک موضوع در منابع علمی است تا تحولات علمی شناسایی شود و مسیر پژوهش‌های آتی مشخص گردد. جان دیوئی اعتقاد دارد مطالعه منابع، به محقق کمک می کند تا بینش عمیقی نسبت به جنبه های مختلف موضوع تحقیق پیدا کند.

  • بسیاری از معایب و کمبود ها در مقالات و پایان نامه ها ، به دلیل عدم بررسی درست پیشینه تحقیق در آن موضوع می باشد.
  • از جمله این منابع می¬توان به دایره‌المعارف‌ها و فرهنگ‌‌های تشریحی و کتاب¬های پایه اشاره کرد.
  • بعضی ژورنال‌ها نیز در پایان هر دوره نوشتاری با عنوان «دوره سالانه» یا «مرور سالانه» منتشر می‌کنند که در آن به مرور مقالات چاپ شده در موضوعی به ویژه در آن ژورنال پرداخته می‌شود.
  • ۲-اگر منبع به اندازه کافی با مسئله مربوط باشد به نکات اصلی توجه بیشتر می‌شود و بخش‌های مربوط برای مطالعه دقیق تر و چکیده سازی انتخاب می‌شود .
  • نقل قول باید با تأمل صورت گیرد و بیشتر برای مقاصد تشریحی و نه استنادی، به کار رود.
پیشینه تحقیق چیست؟ چاپ مقاله موسسه انتشاراتی اشراق | porseshneshan

استناددهی و دوری از سرقت علمی برای هرکدام از مطالب یادداشت شده الزامی است. چه مطالبی از تحقیقات انجام شده را باید نقل کرد؟ اهداف، سوالات، روش تحقیق، نتایج یا ….؟  در نقل مطالب از پیشینه، محور اصلی باید سوالات و فرضیات تحقیق باشد. باید بررسی کرد آنها در تحقیق خود به سوالات یا فرضیات ما چه پاسخی داده اند و نیز از چه روشی استفاده نموده اند و در حقیقت باید به آن قسمت از تحقیق یا مقاله استناد کرد که حاوی پیام مرتبطی با موضوع یا روش تحقیق ماست. در این روش منابع علمی به شکل گزینشی بررسی می‌شوند تا یک استدلال، فرض یا مسئله‌ که در گذشته مطرح شده، تایید یا رد شود. هدف از بررسی استدلالی، جمع آوری مجموعه‌ای از مستندات علمی جهت مطرح کردن یک دیدگاه انتقادی سایت پرسشنامه است.

کدام قسمت از یک پیشینه تحقیق اهمیت دارد؟

لازم به ذکر است که در کارهای علمی تسلط به مطالعات قبلی از ارکان اساسی است زیرا ما نیاز داریم بدانیم قبل از ما چه مطالعاتی انجام شده و ما چه چیز تازه‌ای را می‌توانیم به این زمینه اضافه کنیم. بطور کلی هدف از این کار نقد و بررسی و کشف تفاوت و تشابه کار محقق با دیگر تحقیقات یافت شده در این زمینه در داخل و خارج کشور می‌باشد. در پایان محقق با بررسی ادبیات و مبانی نظری، مدل نظری خود را ارائه می‌دهد. گرچه دانشجویان این مرحله را نادیده می‌گیرند؛ اما طرح کلی یکی از مهم‌ترین مراحل نگارش هر مقاله دانشگاهی محسوب می‌شود.

مقایسه نتایج تحقیقات انجام شده با فرضیه های تحقیق :

اين امر به شما کمک مي‏‌کند تا تحقيق خود را در راستای مجموعه پژوهش‏‌های هم خانواده قرار دهید و آن را با دستاوردهای تحقيقاتي ديگران هماهنگ کنید. همچنین در پرتو اطلاعات به دست آمده از مدارک و اسناد، مسئله تحقيق و متغير‏های خود را دوباره تعريف و معين می‌كنید. 3- بهتر است این مسئله و نتیجه مورد نقد نیز قرار بگیرد و محقق تحلیل خود را در آن باره بیاورد. 5- عدم تکرار اشتباهات دیگر پژوهشگران که با بررسی کار آن ها به آن پی می بریم. پس از یافتن یک مقاله مفید پیدا کردید، لیست منابع آن را برای یافتن مطالب مرتبط مشاهده کنید.